Take pART

Kuvataiteilija Sanna Jalomäki ja muotoilija Sinivuokko Koivula (Pirjo & Purjo Productions) ovat suunnitelleet nuorille ja nuorille aikuisille suunnatun Take pART -taidehankkeen. Siinä toteutetaan kollektiivisesti taideteoksia kimppakuvitustekniikalla. Sitä on aikaisemmin käytetty aikuisryhmissä, mutta nyt koulumme 8A:n oppilailla oli hieno tilaisuus toimia testiryhmänä, kun menetelmän soveltamista suunnitellaan nuorisoryhmille.

Kimppakuvituksessa ryhmä työstää teoksen yhteiselle kangaspohjalle. Tekniikan luonteenpiirteitä ovat yhteistyö, uskallus, suvaitsevaisuus, kerroksellisuus, peittäminen, korostaminen, nopeus. Materiaaleina ovat mm. akryylimaalit, maalitussit ja lehtileikkeet. Tavoitteena on tarjota nuorille uusia, voimaannuttavia kokemuksia taiteen tekemisen kautta ja tukea mm. syrjäytymisen ehkäisytyötä. Hankkeessa korostetaan yhdessä tekemisen ja tasa-arvoisen ryhmätyön tärkeyttä. Näin saadaan uusi näkökulma perinteisesti yksin tehtävään kuvataiteilijan työhön. Tavoitteena on myös parantaa nuorten taiteen näkyvyyttä Helsingissä. Teoksista otetut valokuvat heijastetaan yhden tai useamman rakennuksen seinälle Helsingin keskustassa. Alkuperäiset maalaukset esitellään myös yleisölle omassa näyttelyssään. Take pART -hankkeessa syntyneet teokset ovat katutaidetta nykyteknologiaa hyödyntäen.

Oppilaat työskentelivät innokkaasti kolme kaksoistuntia. Jotta ilmapiiri oli vapautunut eikä työskentelyyn liittynyt suunnittelua vaan vapaata seurustelua ja muista asioista juttelua, oli luvallista ja toivottua, että ryhmällä oli yhteistä syötävää ja juotavaa. Kun yhteisesti niin sovittiin, oli teos valmis. Lopuksi sille annettiin nimi.

Bittersweet

Njet

Pienen lapsen mieli

Sekasorto

Smile

4 kommenttia artikkeliin ”Take pART

  1. Kiitos kaikin puolin antoisasta yhteistyöstä 8A:n tytöt ja Marita!

  2. Ja nuo edellinen Nimetön olin siis minä, toinen Take pART -ohjaaja Sinivuokko 😉 Heippa, näemme taas! t; Sinivuokko

  3. Suuri kiitos kuuluu teille Sanna ja Sinivuokko! Teokset ovat herättäneet ihastusta ja kiinnostusta kuvisluokassa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.