Jos olisin talo…

Posted: 13.11.2012 in 9. luokka, kuvailmaisu, oppilastyöt

Jos olisin talo, millainen olisin? 9B:n oppilaat pohtivat omaa persoonallisuuttaan, maalasivat akryyliväreillä ja harjoittelivat samalla perspektiivin kuvaamista. Talon kääntöpuolelle maalattiin abstrakti omakuva.

…olisin melko korkea. Minussa olisi torneja ja värejä. Pari ikkunaa ja ovi. Minussa olisi nykyaikaista ja vanhanaikaista.

…olisin rakennusvaiheessa oleva talo, jolla on beessin väriset savitiiliseinät, joilla kasvaa murattia. Rakennusvaiheessa oleva talo muuttuu vielä. Nyt ei voi vielä tietää, millainen siitä loppujenlopuksi tulee. Se on avoin muutoksille ja omaa muutenkin ennakkoluulottoman mielen. Abstraktiin maalaukseen päätin maalata tyttömäisen puoleni, joten käytin vaaleita värejä, kuten vaaleanpunaista, -sinistä ja -lilaa. Lisäksi yritin tehdä kuvasta pehmeän kevyillä ja töpöttelevillä vedoilla.

…olisin keskikoinen, ulkoa melko hillitty, mutta sisältä värikäs. Talossa on paljon ikkunoita, muttta ovi ei aukea kaikille. Talo sijaitsisi kallion päällä, mutta kuitenkin lähellä keskustaa.

Teen musiikkia koneella, joten maalasin dj-pöydän, mixerin ja kaiuttimet. Toiselle talon puolelle maalasin FL Studio 10 playlistin. Abstrakti maalaus kuvaa rauhallista puoltani ja myös sitä puolta, joka suuttuu todella helposti. Maalasin sinisiä pyörteitä, koska pidän itseasiassa Suomen talvisäästä ja siitä rauhallisesta tunnelmasta.

Toisessa seinässä on liekkejä, joka kuvaa temperamentisuutta, toinen puoli on yö, joka kuvastaa rauhaa. Ne ovat toistensa vastakohtia, mutta silti samaa taloa. Takapuolessa on hieman sama idea kuin etupuolessa. Lämmin keltainen muuttuu kuumaksi punaiseksi, lila, sininen, musta harmaa ja valkoinen. Se kertoo kaikkien tunteiden skaalan, joka mielestäni kuvaa minua.

…olisin lapsekas ja omaperäinen. Talon koko kuvaa luovuuttani. Vihreä, sininen ja oranssi ovat lempivärejäni. Pianon koskettimilla yritän kuvata musikaalisuuttani. Ovet ja ikkunat ovat suljetut, ettei kukaan saisi tietää talon salaisuuksia. Abstraktin sielunmaiseman sydänkäyrä kuvaa selviytymistäni. Pienenä meinasin kuolla sydämen vajaatoimintaan. Väreillä kuvasin iloista ja synkkää puoltani.

Talo olisi moderni, pieni kummajainen. Osa minusta uutta olisi, kaunista kiiltävä, lasiseinät kuvan heijastavat, mutta sisältöä näytä ei. Hitunen taas vanhaa, hieman romanttista, katto, seinät, tiilet myös. Abstrakti puoli kuvastaa minua, sillä olen värikäs, monipuolinen ja aika ennalta arvaamaton henkilö.

…olisin kerrostalo, joka olisi sinertävä kuin meri, jonka aallot osuvat sen perustaan. Talon abstrakti puoli kertoo, että minulla on värikäs ja hiukan hämärä puoli.

…olisin aika pieni tai keskikokoinen. Paljon isoja ikkunoita. Pienet portaat. Valkoinen, jossa hillityt ja hennot värit. Lähellä muita, lähellä rantaa ja kaupunkia. Valkoinen on avaruutta tuova väri, ruskea tuo syvyyttä. Sinertävät ikkunat ja vaaleanpunaiset neliöt kertovat iloisuudesta ja positiivisuudesta. Harmaat neliöt kuvastavat tasapainoisuutta. Valitsin neliöt juuri siksi, että ne ovat säännöllisen muotoisia, mutta kuitenkin rennossa järjestyksessä. Abstraktissa omakuvassa käytin paljon vaaleanpunaista, keltaista, vaaleanvihreää ja hieman sinistäkin. Iloiset värit viestivät positiivisuutta, sininen kuvastaa rauhallisuutta, kiinnostavuutta. Vaaleanpunainen väri kuvastaa myös tyttömäisyyttä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.