Muoti kohtaa taiteen

Posted: 7.10.2012 in 8. luokka, aihekokonaisuuskurssit, muotoilu, vierailut

Muoti ja taide ovat käyneet vuoropuhelua useissa eri yhteyksissä vuoden 2012 aikana. Lontoon Victoria ja Albert museossa oli kesällä näyttely Fashion + Art Collusion, japanilainen taiteilija Yayoi Kusama teki yhteistyötä Marc Jacobsin ja Louis Vuittonin kanssa ja elokuussa avautui Helsingissä Amos Andersonin taidemuseossa näyttely Boutique, Where Art meets Fashion. Niinpä päätimme ottaa 8. luokkalaisten kuvataiteen ja tekstiilityön yhteisen Kässää kuvista -kurssin teemaksi tämän ajankohtaisen muodin ja taiteen kohtaamisen.

Kurssin aluksi jokainen valitsi itselleen nimikkotaiteilijan, jonka teoksia, muotokieltä ja värejä käytetään oman suunnittelun ja työskentelyn lähtökohtana. Millaisia vaatteita ja miten kuvioituja taidepaitoja mahtaakaan syntyä oman taustatutkimuksen tuloksena!

Inspiraatiota omaan työskentelyyn haettiin Amos Andersonin taidemuseon Boutique-näyttelystä ja työpajasta. Neutral-työpaja perustui tiimityöskentelyyn, joka on näyttelynkin keskeinen idea. Ryhmät ideoivat stylistin ominaisuudessa valkoisella kauluspaidalla oman tyylinsä. Oppilaat toimivat myös malleina ja muotikuvaajina. Tehtävän tavoitteena oli saada kokemus luovasta prosessista, muotistylistin- ja suunnittelijan, mallin ja muotikuvaajan yhteistyöstä ja samalla pohtia omaa tyyliä, identiteettiä ja suhdetta muotiin. Työpajoissa valmistuneista kuvista kasvaa näyttelyn kuluessa oma Neutral-näyttely työpajatilan seinälle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.